Newsletter Subscribe
Enter your email address below and subscribe to our newsletter
[forminator_form id="25163"]

techcrunch+1cryptorank+1techcrunch+1„Google Alphabet Inc.“ pradėjo naudoti vaizdus, garso įrašus ir vaizdo įrašus, įkeltus per „Search“ paslaugas, DI modeliams mokyti, o visi vartotojai pagal numatytuosius nustatymus yra įtraukti – tai pokytis, sulaukęs didelio dėmesio po to, kai „TechCrunch“ liepos 6 d. jį pavadino „slaptu atnaujinimu“.techcrunch
Politikos pokytis, apie kurį birželio mėnesį buvo pranešta el. laišku vartotojams, pristatė naują „Search Services History“ nustatymą, kuris atskiria su paieška susijusį duomenų valdymą nuo esamų „Google“ „Web & App Activity“ valdiklių. Naujame nustatyme „Išsaugoti mediją“ žymimasis langelis – įjungtas pagal numatytuosius nustatymus – leidžia „Google“ saugoti mediją, įkeltą per su „Search“ susijusius produktus, įskaitant „Google Lens“, „Search Live“, „Google Translate“, „Maps“, „Shopping“, „Flights“, „Hotels“ ir „News“.cryptorank+2
„Google“ savo el. laiške patvirtino mastą: „Kaip ir jūsų „Search Services History“, jūsų išsaugota medija taip pat naudojama „Google“ paslaugoms ir technologijoms, įskaitant DI modelius ir saugos priemones, kurti bei tobulinti.“ Bendrovės pagalbos dokumentacijoje priduriama, kad DI mokymui naudojama išsaugota medija yra „atsieta nuo jūsų „Google“ paskyros ir saugoma iki 4 metų“.techcrunch+1
„Google Photos“ yra aiškiai neįtraukta į šią politiką – pokytis taikomas tik medijai, aktyviai įkeliamai į „Search“ įrankius, o ne vaizdams, saugomiems vartotojo nuotraukų bibliotekoje.gagadget+1
Vartotojai, norintys sustabdyti savo įkėlimų naudojimą, gali apsilankyti „Search Services History“ puslapyje savo „Google“ paskyroje ir atžymėti „Išsaugoti mediją“ langelį. Taip pat galima nustatyti automatinio ištrynimo tvarkaraščius 3, 18 arba 36 mėnesiams būsimiems duomenims. „Išsaugoti mediją“ išjungimas neištrina anksčiau išsaugotų failų; vartotojai turi rankiniu būdu peržiūrėti ir pašalinti juos naudodami parinktį „Peržiūrėti ir ištrinti išsaugotą istoriją“.pcmag+3
Tiems, kurie jau buvo išjungę „Web & App Activity“ prieš atnaujinimą, „Google“ teigia, kad naujas „Search Services History“ nustatymas automatiškai lieka išjungtas.theverge+1
Šis atnaujinimas atitinka „Google“ modelį plėsti duomenų rinkimą naudojant pagal numatytuosius nustatymus įjungtus nustatymus, techniškai siūlant atsisakymo valdiklius. Kaip pažymėjo „Computerworld“, pokytis buvo pateiktas kaip suteikiantis vartotojams „daugiau kontrolės“ savo duomenų atžvilgiu, net jei tai išplėtė „Google“ saugomų duomenų kiekį. Privatumo gynėjai išreiškė susirūpinimą, kad dauguma vartotojų niekada nesusidurs su nauju nustatymu, juo labiau jo nereguliuos, todėl jų įkelta medija pagal numatytuosius nustatymus liks DI mokymo procese.engadget+2